MOBILLogga-umegallery

InstNY

Ögonblicken rusar, lockar och drar i stunden. I staden, i kroppen och i själen. Varje hörn så målande i sin vackra smutsighet, varje minut så kompakt. Vi hinner inte om vi tänker. Vi fångar inte om vi jagar. Vi ser bara när vi släpper taget. Bara där, helt plötsligt, som från ingenstans. Glömda rockband som levt sin minut. Taggar från oändligheten. Budskap från tysta rum som imploderat. Färger som aldrig bleknar där ikonerna glömts. Staden som äger sitt eget tidevarv. Dess människor som går där ute i en brusande verklighet som redan passerat. Nyss.
 
Vi lånar dem. Väggarnas skrik och tysta bön om nåd. Plötslig glädje i besvikelsen. Vi tiger men låter världen veta att vi finns. Skriker högst i tomma ekon. När linjerna hittat skärpa är det redan för sent. Förbi. Små storheter som satt sin prägel och gärna visar sin fasad. Om och om igen med nya blickar, nya ansikten. Var finns de nu?
 
Vi letar det som glömts. Det som vägrar låta sig hittas av bedömande ögon, men som i enkelhetens namn får sitt liv tillbaka. Kvadratiskt raspande och transformerande. En stund av stillhet innan världen porträtterats utan aning. Omedelbart och direkt. Ett signum där i templet. Vi låter verkligheten bildas på nytt. Här och nu. I ett kompakt ögonblick.

Magnus Wahman

Frilansande fotograf sedan 1996 och har tidigare visat utställningarna Consumtion Room (2012), HonHanHen (2016) 
In New York (2019).
Drivkraften är det genuina och äkta. När bilden speglar verkligheten.
Uppdragsfotograferingar inom industri, arkitektur och reklam. Engagerad inom SFF. Medförfattare till böckerna Där människor möts (2002), Gastronomi (2005), 26 smaker (2011).
Under 2019 lanserades det egna projektet In New York i form av utställning och bok. ​

Exclusive edition

Pris: 750 kr.
Upplaga: 30 st.
Storlek pappersmått: 15x20cm.
Papper: Hahnemühle William Turner.


Exclusive edition är signerad och finns i begränsad upplaga. Bilden printas i vår egen printstudio och signeras av fotografen.
Den färdig printen genomgår en noggrann kvalitetskontroll och embaleras i rör för säker leverans.

InstNY #001 - Exclusive edition 15x20cm.

Pris:
750 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
InstNY #001
Exclusive edition
Pris: 750 kr.
Upplaga: 30 st.
Storlek: Pappersmått 15x20 cm.
Papper: Hahnemühle FineArt William Turner.

Exclusive edition är signerad och numrerad av fotograf Magnus Wahman.